23 Mayıs 2013 Perşembe

Rodos - Mykonos - Santorini Cruise Genel Bilgiler




Merhaba sevgili dostlar,

Bu bölümde Ağustos 2013'te çıktığımız Rodos - Mykonos - Santorini cruise gezisine ait günlükleri bulabilirsiniz.

Gün gün geziye geçmeden önce genel bilgileri toparlamakta fayda var. Yunan Adaları cruise gemileri genel olarak orta sınıf gemiler olduğundan ilk kez yapacak insanlaırn aklında "çok lüks bir aktiviteye katılıyor olabilirim" gerginliği var. Böyle bir gerginliğiniz bulunmasın. Mevcut gemiler akşam yemeğinde takıp takıştırılan, piyano başında klasik müzik dinlenen, balo salonunda vals yapılan düzeyde değil tabii ki. Dolayısıyla rahat davranacağınız, normal giyineceğiniz bir geziye hazır olun.



Gitmeden Önce:

- Bir otel odası standartlarında konaklayacaksınız. Ancak ne olur ne olmaz diyerek yanınıza şampuanınızı vb. kişisel bakım ünitelerinizi almayı unutmayın.

- Günlük ada gezilerinde kullanacağınız rahat bir ayakkabınız, gerektiğinde mayonuzu, sandaletinizi, havlunuzu devreye sokabileceğiniz genişçe bir sırt - kol çantanız yanınızda bulunsun.

- Gezerken güneş altında kalacaksınız. Şapka, güneş gözlüğü ve güneş kremi çok önemli.



Yolculukta:

- Yemekler ücretsiz, içkiler ücretli. Bu gözünüzü korkutmasın. Biralar 3-4 €, kokteyle ve viskiler 4 - 6 € aralığında genelde. Yani oldukça ucuz.

- Günlük 7-8 € civarında bir zorunlu bahşiş vardır. Yolculuk sonunda sizden tahsil edilir.

- Günübirlik turlar genelde fazlasıyla pahalı.Özellikle yabancı dil sorunu yaşamıyorsanız karaya çıktığınız yerlerde 3'te biri fiyatına benzer aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz.

- Santorini için teleferik sırası ve zamanlaması önemlidir.

- Mykonos'ta turların düzenlediği shuttle'lar pahalı gibi gelebilir ama gece 3'te sizi geminize götürecek güvenilir bir ulaşım aracıdır. Mykonosta taksi bulmanın ne derece zor olduğunu göz önüne alırsanız burun kıvırmayın,  shuttle kullanın.

- Hangi şartta olursa olsun hiçbir Yunan Adası'nda eşeğe binmeyin, eşekli yolculuklardan kaçının.

- Türklere bakış açısı her zaman dostanedir, ön yargılarınızı bir kenara bırakın.

- Gemi personeli her milletten, her ırktan insan olacaktır. Hemen hepsi çok güler yüzlü ve yardımseverdir, işlerini kolaylaştırmanız ve güler yüzlü olmanız daha da iyi hizmet almanızı sağlayacaktır.

- Geminin kendi free shopu genelde çok daha ucuz ve "avantajlıdır".

- 4 gecelik bir cruise programında fazla kısmadan ama çizmeyi de çok aşmadan ortalama harcamanız bahşişler hariç 250 € - 400 € civarında gerçekleşecektir. Bunun altında harcama yapmak da tabii ki sizin elinizde.


Rodos:

Kelebekler Vadisi fazla abartılmış bir yer. Old Town ve Lindos (1 saat 15 dakika uzaklıkta olmasına rağmen) muhakkak görülmeli.

Mykonos:

Muhakkak hem gündüzünü hem gecesini kapsayan programları almaya özen gösterin. Gündüz Piatis Gialos'ta denizi girip Todori'de yemeğinizi yemeyi, akşamüstü değirmenlerde güneşi batırmayı, gece Caprice'de çılgın ortamlara akmayı atlamayın.

Santorini:

Fira ve Oia kesinlikle gezilmeli. Programınız gün batımını kapsıyorsa harika. Yemek Fira'da Argo Taverna'da yenir.

----------------

Ayrıntılar ve cruise günlüğü için:

1. GÜN

2. GÜN

3. GÜN

4. GÜN

Şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder