20 Ekim 2013 Pazar

Meşhur Nazilli Pidecisi - Balıklıova


Balıkçı köyünde tabii ki unlu mamüllere gönül vermiş mekanlar da olacak. Biz de bir değişiklik yapıp denize sıfır konumdaki Meşhur Nazilli Pidecisi'ni ziyaret edelim dedik.

Mini tanıtım filmi için videoyu izleyebilir, ayrıntılar için yazıya başvurabilirsiniz.


Noyan pide siparişinin yanında bir de 70'lik söyleyince "pidecide rakı mı var" şaşkınlığına kapıldım. Ne var ki 70'lik gelen beyaz, ayrandı bu defa (:

Kıymalı - kaşarlı Nazilli'nin spesiyallerinden. Hakikaten doğal kaşarı ve güzel kıymasıyla hoş bir lezzet bırakıyor. En önemlisi pidenin hamuru ince açılmış, malzemeyi hissediyorsunuz dolayısıyla. Hamur yığınının içinde kaybolup gitmiyor.



Beraberinde gelen salatadaki roka ve domates de oldukça taze. Ayran zaten ev yapımı. Bu pideler bizim gibi "yiyici"ler için tabii ki tek başına doyurucu değil. Ancak 1,5 söylemek yerine Noyan'ın tavsiyesiyle ortaya kiremitte köfte söyledik.


Biber, domates ve soğanla birlikte kiremitte pişirilen köfteler bol kimyonlu yani sucuk köfte kıvamında. Kıyma güzel olmakla birlikte tereyağ tek yanda kaldığından köftenin bir kısmı o yağın içinde pişmiş, dolayısıyla yumuşamış ve tadı değişmiş. Ben o durumdan çok hoşlanmadım. İki tarafın da eşit derecede pişmesi ve az yağlı olması beni daha çok mutlu ederdi.

Sonda tatlı niyetine gelen Tahinli Pide ise tam bir şaheserdi.


Hamuru tahinle yoğurulduktan sonra açılan, ardından da tahin sürülerek fırınlanan bu pideler gerçekten nefisti. Keşke yanında br parça kaymak ya da dondurmayla servis edilseydi. O zaman tabiri caizse damak halay çekerdi işte.

Hepsini bitiremeyeceğinizden paket yaptırıp eve götürmeyi unutmayın. Ertesi sabah kahvaltıda da soğuk haliyle nefis gidiyor.

Bir köy pidecisi olduğundan dünyanın en hijyenik yeri değil Meşhur Nazilli... Ama basit ve doğal çözümleriyle gerçekten lezzetli pideler yapan bir yer... Aşırı hijyenik değilseniz uğramanızı öneririm.

Yörenin bir diğer pidecisi Demirtaş'tan da övgüyle söz edildi. Özellikle işkembe çorbasından. Bir daha yolum düşecek olursa bu defa orayı da tercih edeceğim.

Unutmadan;

3 Pide
1 Kiremitte köfte
Salata
70'lik ayran

38 TL
;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder